Primàries Catalunya aprova per àmplia majoria, en la seva convenció fundacional, convertir-se en un moviment d’àmbit nacional supra municipal.

PRIMÀRIES CATALUNYA CELEBRA LA SEVA PRIMERA CONVENCIÓ FUNDACIONAL.

Un cop passada l’enèsima ressaca electoral, Primàries Catalunya va celebrar el proppassat dissabte 16 de novembre la seva primera Convenció Nacional. Nascut com un moviment polític per impulsar l’1 d’octubre just abans de les eleccions municipals, Primàries Catalunya necessitava consolidar-se a nivell nacional per encarar amb èxit els reptes de país que tenim al damunt. 47.000 vots, 26 regidors i una alcaldia són un començament modest, però no negligible; són la demostració que hi ha un gruix important de votant independentista descontent amb el desconcert que s’ha produït a partir d’octubre del 2017.

Primàries Catalunya no va néixer amb la vocació de ser una quarta força independentista. No volia ser-ho a les eleccions municipals i desitjaria no haver-ho de ser a les properes eleccions al Parlament. No obstant això, la manca d’unitat estratègica i electorals de les tres grans formacions ens empeny a posar una alternativa sobre la taula. La nostra prioritat segueix essent contribuir a una estratègia unitària que faci efectiu el mandat de l’1 d’octubre des de la radicalitat democràtica.

Amb il·lusió i determinació, gairebé 300 electors i membres dels comitès locals de Primàries de tot Catalunya van participar ahir en aquesta Convenció, on es van debatre apassionadament les ponències d’estratègia, de full de ruta i de funcionament intern i es va aprovar convertir-se en un moviment d’àmbit nacional supra municipal per àmplia majoria.

Votacions a la Convencio Fundacional de Primaries Catalunya_16-11-19

La notícia és que la gent de Primàries, ahir, van començar a estructurar i a posar les bases a una forma de funcionar diferent de les que hi havien fins ara en política. De manera democràtica, totalment oberta a la ciutadania i a la societat civil. I ho varem fer debatent i discutint durant hores, unes ponències i unes esmenes com poques vegades s’ha fet i vist darrerament en política.

Lluis_Roset_Convencio_de_Primaries_CAT_ 2019-11-16.
Lluís Roset sortint a defensar la primera esmena del dia. Albert Torra (primer a l’esquerra) va ser membre de la Mesa de la convenció de Primàries Catalunya.

Rigor, serietat i compromís, tot sigui dit, totalment voluntari per part de tots. Ahir Primàries ha crescut una mica i ens hem fet més grans. Avui gent de la societat civil, amb esperit de servei i vocació de dir la seva en política s’ha trobat per seguir avançant. Ningú aturarà Primàries i la filosofia per la que va néixer.

Som Primàries: tu votes, tu tries, tu decideixes!

Seguim.

Primàries Catalunya – Rubí.

Compartir als mitjans socials...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Deixa un comentari