Rubinencs de Primàries Catalunya hem commemorat l’Onze de setembre de 1714

Ofrena de Primàries Catalunya – Rubí per commemorar l’Onze de setembre de 1714

Ofrena 11-09-19_Primaries-Catalunya_Rubi

Text llegit de Primàries Catalunya – Rubí, durant l’ofrena.

Avui ens rebel·lem en contra de les lleis que ens han oprimit com a poble, en el passat remot i en el passat proper, i decidim desfer-nos d’elles i de les institucions que les representen.

En aquesta commemoració històrica, recordem allò que voldríem que no hagués passat mai i que no volem que es repeteixi mai més: la persecució de la nostra llengua, la retallada de les nostres llibertats i l’intent d’afeblir la nostra identitat, la repressió!

Tanmateix, tota trobada amb la història té per força un segon sentit, ja que el record ens mou inexorablement cap al futur, cap allò que és nou. En el moment precís en què ens trobem no només ens cal coneixement del nostre passat i d’allò de que volem lliurar-nos, sinó també molta decisió, energia, esperó. Fent _Ofrena 11-09-19_Primaries-Catalunya_Rubi

La nostra ofrena és símbol de protesta en un moment en què feixisme i la intolerància recuperen poder i les llibertats es veuen amenaçades. Una protesta contundent és més necessària que mai, perquè ens convida a passar de la indignació a l’acció, de la queixa a la revolta productiva, de la por a la desobediència pacífica i determinada.

Totes les revoltes contra l’opressió, tots els clams d’independència amb èxit han compartit sempre aquest caràcter doble: per atorgar-se un projecte comú cal no només saber què es vol deixar enrere, sinó també ser capaç de convertir aquesta voluntat en determinació i la determinació en acció. I perquè l’acció col·lectiva sigui eficaç, cal sempre que persones i grups que habitualment funcionen per separat, o fins i tot en competència, sàpiguen conjugar les seves estratègies i enfocar-se en allò que comparteixen. Amb els nostres drets amenaçats, el record de la violència fresc i encara a l’espera de veure l’abast de la repressió exemplificat en el càstig als nostres polítics injustament empresonats, aquest és millor moment per desfer-nos del què ens sotmet i articular estratègies comunes. És quan estem units que avancem i Espanya té por.

Treballarem perquè a partir d’aquesta Diada, la nostra història parli de llibertat assolida, de valors pacífics i democràtics, d’arrels defensades i mai arrencades, de somnis viscuts fets realitat, de capacitat de construir i d’avançar, de sentiment i orgull.

Ara tenim el dret, la possibilitat i la responsabilitat de fer foc nou, de canviar la nostra història, de tornar a convertir l’impossible en possible. Fem-ho, tots junts, com a nació i com a un sol poble. En actes com aquest ens ho recorden els que ens van precedit ahir, ens ho mereixem nosaltres per la nostra lluita avui i, estem segurs, se’n faran dignes i ens ho agrairan els que ocuparan el nostre lloc demà.

Visca la terra!!!

Visca Catalunya!!!

LLIURE!

Així ha estat l’ofrena floral dels partits polítics i les seves intervencions segons la premsa rubinenca:

https://www.rubitv.cat/noticia/3266/aixi/estat/ofrena/floral/dels/partits/politics/seves/intervencions

 

A la tarda, ens vam afegir a la manifestació de l’Onze de setembre a Barcelona.

Organitzada per Omnium Cultural i l’ANC. 5 autocars van baixar des de Rubí. Podeu veure imatges de la gent de Primàries Catalunya al Tram 13, on erem tots els rubinencs que ens hi vam afegir, juntament amb membres de l’ANC i d’altres entitats rubinènques.

11-09-19_Amb els Rubinencs a la Diada de Catalunya a Barcelona_Tram_13

Compartir als mitjans socials...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print