Lluís Roset Vila

Lluís Roset i Vila

Ha arribat el moment d’acabar la feina que vam començar l’1 d’octubre, lligar el sac i dir República!

Sóc en Lluís Roset i Vila, de 58 anys, pare d’una filla de 23 i fill d’un rubinenc de tota la vida, de Cal Cabrer.

El meu pare era un gran fuster, d’ell vaig aprendre que la feina sempre es fa ben feta, s’acaba a temps i es no compten les hores ni l’esforç fins que escoltes que et diuen: Molt bona feina!

Sóc dissenyador web i com us podeu imaginar, he estat un pencaire tota la vida i ara vull treballar d’alcalde! I que d’aquí quatre anys em digueu: Has fet molt bona feina!

LLUÍS ROSET - Candidat de Primàries Rubí

El què vull per Rubí, no penso fer-ho pas sol, per això m’he apuntat a un projecte engrescador: Primàries Rubí per a la República Catalana!

La República és un nou model econòmic, just, sostenible i ecològic, arrelat al territori, basat en el bé comú, la cooperació i l’equitat, en definitiva, un model al servei de les persones i no dels capitals.

Com a primera mesura, l’ajuntament ha de predicar donant exemple i, tot seguit, ha d’auditar totes les empreses proveïdores, que formen part de l’Ibex 35, i canviar tots aquells proveïdors, que només busquen augmentar els beneficis passant pel damunt de la gent.

Això tant simple, tindrà un gran impacte econòmic, degut a la magnitud de les quantitats a facturar per part dels ajuntaments catalans, i pot apoderar als pobles amb una força de persuasió econòmica, extremadament poderosa i que fins ara no s’ha implementat suficientment.

No s’ha de permetre que les grans empreses de l’Ibex 35, que han boicotejat i pressionat, tant a la població com a les autoritats catalanes, segueixin gaudint de multimilionaris benèfics i prebendes econòmiques, gràcies a contractes, que en la majoria dels casos, són anti socials i perjudicials pels habitants de Rubí.

A més, aquesta mesura, entronca plenament amb les accions de consum estratègic que promou l’ANC i que pot representar un gran canvi qualitatiu, tant per a les persones, com al seu entorn, ajudant a l’ecònomia catalana a créixer d’una manera més sostenible i al mateix temps, promoure entre la ciutadania alternatives de consum responsable i que no malmetin la economia del poble per enriquir a elits financeres.

Cal impulsar les energies verdes a l’àmbit municipal i el consum de productes de proximitat. La fiscalitat municipal ha de ser socialment més justa. Cal promoure el transport públic urbà i interurbà a preus socials. La neteja i gestió de residus han de ser molt millorades.

La important història de Rubi, primer com a poble i després com a ciutat, la cultura i les activitats culturals han de ser una part viva i ben activa de la nostra societat, i no una part abandonada, que es celebra cada 100 anys.

Si no sabem qui som, quins són els nostres orígens, la nostra història com a poble i no tenim un model econòmic i cultural ben definit, el nostre futur està en mans de l’atzar, no en les nostres mans. Caldrà fer alguna cosa, o no?

Ja t’ho dic ara: S’han acabat els túnels de llum! I moltes coses més…

República és horitzó, és futur, nostre i dels nostres fills. Hem vingut a treballar i a fer molt bona feina a Rubí.

Visca la terra!